O18- en de O16-jeugd
- Wedstrijden van de O18- en de O16-jeugd worden standaard gefloten door volwassenen! In principe door ouders met een scheidsrechterkaart.
- De teammanager is verantwoordelijk om voor het hele blok van wedstrijden een schema te maken, welke scheidsrechters de wedstrijden van dat blok fluiten en mailt dat schema naar
[email protected]. De arbitragecommissie verwerkt deze gegevens vervolgens in Lisa en zorgt ervoor dat de scheidsrechters een mail krijgen met de DWF-codes.
Mocht een schema nog niet lukken en worden de scheidsrechters per wedstrijd doorgegeven dan dient dit uiterlijk de donderdag voor de wedstrijd voor 20:00 uur gemaild te zijn.
- Voor de teams O18-1 en O16-1 kan hiervan door de arbitragecommissie worden afgeweken in het geval er CS+ scheidsrechters beschikbaar zijn.
- Als het wedstrijdschema dit toelaat zullen ook jeugdleden worden ingedeeld om wedstrijden te fluiten van de O14- en O12-jeugd. De teammanager ontvangt hierover een mail. Dit betekent dat vanuit het team een speler/speelster aangewezen wordt om de betreffende wedstrijd te fluiten.
De teammanager stemt binnen het team af wie gaat fluiten en mailt de naam uiterlijk de donderdagavond 20:00 uur voor de wedstrijd door naar
[email protected]. De arbitragecommissie zorgt ervoor dat de scheidsrechters een mail krijgen met de DWF-codes. Mocht een betreffende speler om wat voor reden dan ook, of op wat voor moment dan ook alsnog niet kunnen fluiten dan blijft het team verantwoordelijk voor vervanging.
We streven ernaar om een jeugdlid altijd samen met een volwassene (een ouder uit het betreffende team) te laten fluiten. Dit doen we omdat het voor de jeugd soms lastig is om voor het eerste te gaan fluiten en daarbij om te gaan met coaches/begeleiders/toeschouwers.
TIP: Mocht er weinig belangstelling zijn om te fluiten stel spelers die aangeven wel te willen fluiten vrij van andere taken binnen het team, of tos wie moet fluiten.
Bij het indelen van jeugdleden voor het fluiten van wedstrijden van de O14- en O12-jeugd wordt rekening gehouden met het speelschema (minimaal 45 minuten en maximaal 90 minuten tussen einde wedstrijd die gefloten wordt en starttijd eigen wedstrijd).
O14- en de O12-Jeugd
- Wedstrijden van de O14- en O12-jeugd worden in principe door ouders gefloten. De teammanager is verantwoordelijk voor de indeling hiervan. De arbitragecommissie verzoekt de teammanager om aan het begin van het blok van wedstrijden met de scheidsrechters uit het team een schema te maken wie welke wedstrijd fluit. De teammanager mailt dit schema vervolgens naar
[email protected]
zodat dit in Lisa verwerkt wordt (zie ook ´Jeugd inhuurpool’ voor noodgeval situaties).
- Indien het wedstrijdschema het toelaat zullen ook jeugdleden (O18- en O16-jeugd) worden ingedeeld om wedstrijden te fluiten. Dit betreft jeugdleden uit een team dat zelf ook thuis speelt (minimaal 45 minuten en maximaal 90 minuten tussen einde wedstrijd die gefloten wordt en starttijd eigen wedstrijd). Het kan dus zijn dat niet twee maar één ouder voor een wedstrijd ingedeeld hoeft te worden, omdat er ook een jeugdlid ingedeeld staat om te fluiten.
- We streven ernaar om een jeugdlid altijd samen met een volwassene (een ouder uit het betreffende team) te laten fluiten. Dit doen we omdat het voor de jeugd soms lastig is om voor het eerste te gaan fluiten en daarbij om te gaan met coaches/begeleiders/toeschouwers.
- De arbitragecommissie deelt de wedstrijden in waar een jeugd scheidsrechter fluit. Staat er één jeugdscheidsrechter opgesteld dan dient de teammanager van het spelende team slechts één scheidsrechter in te delen en dit door te geven aan de arbitragecommissie.
- Om te zien of er ook een jeugdlid bij de wedstrijd is ingedeeld kan in de Qui Vive app worden gekeken, bij het wedstrijdschema of op de website onder Arbitrage indeling. De arbitragecommissie bewaakt of de naam van het jeugdlid tijdig wordt aangeleverd.